• Zvyšovanie poplatku v Školskom klube detí

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že od septembra 2022 sa zvyšuje poplatok v Školskom klube detí zo súčasných 4 € na 6 € mesačne na jedno dieťa na základe Dodatku č. 2 k Všeobecnému záväznému nariadeniu č. 2/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Sečovce.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021 - 2022

          • Dňa 30. júna 2022 sa už  tradične v priestoroch za školskou jedálňou uskutočnilo slávnostné ukončenie školského roka 2021 / 2022. K prítomným žiakom, pedagógom a rodičom sa postupne prihovorili riaditeľ školy Mgr. Daniel Szilágyi, primátor mesta PaedDr. Domink Frajkor, ako aj  vedúci Spoločného školského úradu RNDr. Vladimír Švec. V rámci záverečného hodnotenia školského roku bolo 10 žiakov školy za najôepšie výsledky ocenených cenou primátora mesta. Za reprezentáciu školy vo vedomostných a športových súťažiach boli ocenení knižnou odmenou a pochvalou riaditeľa ľkoly aj ďalší žiaci. Už tradične bol vyhlásený aj top žiak školy - stal sa ním Tomáš Kmec z 9. C tiriedy.

          • Súťaž "O NAJKRAJŠÍ PREPIS TEXTU"

          • Dňa 28. júna 2022 sa uskutočnila zaujímavá súťaž na 1. stupni O NAJKRAJŠÍ PREPIS TEXTU. Úspešnejšie boli dievčatá aj napriek tomu, že súťaže sa zúčastnili aj chlapci. Konkurencia bola veľmi vysoká, takže víťazky v jednotlivých ročníkoch porazili chlapcov. Blahoželáme a tešíme sa, že krasopis u našich žiakov pretrváva aj napriek digitalizácii a elektronickej dobe.

          • „Čítajme si...“ 2022

          •   20. júna sme sa zapojili do celoslovenského  detského čitateľského  maratónu „ČÍTAJME SI...“ . Cieľom tohto maratónu je  motivovať deti k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc.  Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka.   Pomáha poznávať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť dieťaťu ponoriť sa do sveta fantázie, či možnosť identifikovať sa s knižnými postavami, ponúka tiež chvíle intimity, možnosť byť sám so sebou a relaxovať. Umožňuje naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom... V našej škole tento maratón prebiehal od 8.00 - 14.00hod. v knižnici. Tento rok sme čítali knihu Pipi Dlhá pančucha. Podujatia sa zúčastnilo 188 žiakov. 

          • Prváci boli na výlete

          • 9. júna sa žiaci prvých ročníkov zúčastnili školského výletu. Navštívili rekreačné stredisko Alpinka v Košiciach. Program bol založený na športovo – prírodných základoch. Opieral sa o „skrotenie“ reálnych živlov – vyrábali, skúmali a hľadali v ohni, vode, zemi a vo vzduchu pestré množstvo aktivít.

          • Deviataci na výlete

          • Dňa 26.-28. mája sa žiaci deviateho ročníka navštívili Banskú Bystricu. Stredoslovenské múzeum pod názvom Matejov Dom si pre žiakov pripravilo pozoruhodnú aktivitu počas ktorej si žiaci volili richtára mesta. Táto aktivita žiakov úprimne pobavila a zároveň im pomohla reálne sa zamyslieť nad tým, že v minulosti právo voliť bolo privilégium a nie povinnosť. V Banskej Bystrici sme strávili príjemný slnečný deň a nezabudli sme ani na nákupy vo vyhlásenom nákupnom centre Europa SC. Okrem metropoly stredného Slovenska sme navštívili aj mesto Zvolen, park Mini Slovensko v Liptovskom Jáne a Donovaly. Žiaci vytvorili priateľskú atmosféru a po dlhých dvoch covidových rokoch si mohli oddýchnuť so svojimi spolužiakmi a priateľmi. Tento výlet bol zároveň aj rozlúčkou našich deviatakov so základnou školou a my im prajeme ešte veľa cestovateľských zážitkov.