• Oznámenie - Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov 2. stupňa.

          • Riaditeľ Základnej školy, Obchodná 5, Sečovce podľa čl. 5 metodického usmernenia MŠVVaŠ číslo 15/2005 – R na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trebišove ( oddelenie Hygieny detí a mládeže -  Mgr. Majovská ) informuje Mesto Sečovce, Námestie sv. Cyrila a Metoda 43/27, 078 01, Sečovce o prerušení výchovno – vzdelávacieho procesu na 2. stupni na Základnej škole, Obchodná 5, Sečovce od 1. 3. 2023 do 3. 3 .2023 z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a stúpajúcej chorobnosti pedagogického zboru na 2. stupni. Nástup žiakov do školy bude po jarných prázdninách 13. 3. 2023

            Pracovná doba pre učiteľov 2. stupňa je platí 7.30 do 13.30 hod.

            Vyučovanie na 1. stupni prebieha podľa rozvrhu s obmedzením krúžkovej činnosti.

            Mgr. Daniel Szilágyi, riaditeľ školy

          • Valentínske korčuľovanie v Trebišove

          • Žiacky parlament v spolupráci s pani učiteľkou Katarínou Dzivákovou už tradične na deň sväteho Valentína (14. februára) pripravil "valentínske korčuľovanie" na zimnom štadióne v Trebišove. Vládla tu dobrá atmosféra, žiaci si tie chvíle na ľade so svojimi kamarátmi riadne užívali.

            Nielen v deň sv. Valentína, ale každý deň si spomeňte na niekoho, koho máte radi, taký aký je. A povedzte mu, že je pre Vás darom a to jedinečným v celom vesmíre. Váš žiacky parlament!

          • Valentínske popoludnie v IV. C

          • Valentínske popoludnie sa pre žiakov IV. C konalo dňa 17. februára. 2023. Žiaci sa v úvode oboznámili s históriou sviatku. Potom začala zábava : srdiečkový tanec, „rodinný“ tanec, aktivita – čo sa mi páči na mojom kamarátovi. Počas celého popoludnia žiaci hlasovali za najlepšieho tanečníka a tanečnicu. Každý symbolickým darčekom obdaroval kamaráta, ktorého meno si vylosoval. Taktiež si všetci pochutnali na bábovke a sladkostiach, ktorými prekvapili mamičky. Štvrtáci ukázali, že sa vedia zabávať a sú výborným kolektívom.

          • Valentínske popoludnie v III. B

          • Dňa 20. februára 2023 strávili príjemné zábavné popoludnie  žiaci III. B pri príležitosti sviatku Svätého Valentína. Spoločnú zábavu pri hudbe si spestrili stoličkovým tancom, balónovým tancom, tancom rozprávkových bytostí  a hravými aktivitami. Počas celej akcie vládla príjemná atmosféra.

          • Valentín v I. B

          • Sviatok sv. Valentína je dňom, keď si ľudia darujú z lásky kvety, sladkosti, srdiečka. A preto aj žiaci I. B triedy pod vedením triednej učiteľky Mgr. Evy Titkovej nezabudli ne tento deň a zorganizovali Valentínske popoludnie. Vyrábali srdiečka pre svojich rodičov, ktorými chceli vyjadriť svoju lásku k ním. Na záver sa spoločne zabavili a zatancovali si. Už teraz sa tešíme na budúci rok, že si to zopakujeme.

          • ŽIaci II. A boli na vychádzke

          • V pondelok 30. januára 2023 žiaci II. A triedy boli na vychádzke s triednou učiteľkou Mgr. Danielou Jenčovou. Pekné počasie im doprialo hodinovú vychádzku do Kochanoviec. Celí natešení  a vymrznutí sme sa vrátili do školy. Časť z nich pokračovala v Školskom klube detí a pre ostatných prišli rodičia.

          • Lyžiarsky kurz druhákov

          • V dňoch 6. februára 2023 -10. februára 2023 sa prvýkrát žiaci druhých ročníkov zúčastnili základného lyžiarskeho kurzu v SKI Zámutov. S malými obavami, či budeme mať sneh, sme nakoniec týždeň prelyžovali za krásneho slnečného počasia s množstvom snehu. Všetky deti zvládli kurz výborne a každý jeden v záverečnom slalome zišiel zjazdovku sám. Veríme, že deti tieto základné návyky nadobudnuté na lyžiarskom kurze budú ďalej rozvíjať.

          • Pletiem, pletieš, pletieme

          • Pletiem, pletieš, pletieme ... poznáte vlnu Puffy? Jednoduché pletenie, pri ktorom nepotrebujete ihlice. Stačia šikovné prsty. A tie naše deti majú. Uplietli si deky a šály. Veľmi sa  im to páčilo a určite v tom pokračujeme ďalej.

          • Najkrajší snehuliak

          • Sneh sa nám veľmi dlho neudrží a tak si snehuliakov musíme vyrobiť inak. Trebárs aj z papiera.  A možno ožijú ... A tie z balónov možno odletia. Zatiaľ sú v našej škole a zdobia nám triedy.  A nebojte sa, neroztopia sa.

          • Záchranári na besede s deviatakmi

          • Dňa 13. februára 2023 sme medzi našimi deviatakmi privítali záchranárov zo záchrannej služby, ktorí žiakom priblížili prácu záchranára. Opísali svoju profesijnú cestu k tomuto povolaniu a porozprávali nám, čo je na práci záchranárov naozaj ťažké a náročné. Nechýbali ani kuriózne a nečakané prípady, ktoré počas svojej služby zažili. Práca záchranára si naozaj zaslúži úctu a obdiv. Úprimne ďakujeme Janke Okošovej a Radoslavovi Ivanovi, že prišli medzi našich žiakov.

          • Detský karneval

          • 31. január bol výnimočný deň pre žiakov 1.stupňa našej školy. Odmenou za polročnú usilovnú  prácu bol školský karneval. Našu krásne vyzdobenú telocvičňu zaplnili originálne masky. 

              O zábavu sa postaral kúzelník WOLF s programom SRANDA BANDA. Predviedol nám nové kúzla, triky, ilúzie a vyčaroval úsmev a radosť na našich tvárach. Zabával nás tanečnými kreáciami, ktoré sme s radosťou napodobňovali.  

            Každá trieda získala diplom, sladkú odmenu a spoločenskú hru do triedy.

          • Naši ôsmaci boli na lyžiarskom kurze

          • V dňoch 23. januára. – 27. januára 2023 sa žiaci 8. ročníkov zúčastnili lyžiarskeho kurzu. Žiaci boli ubytovaní  v penzióne Lucs, ktorý poskytuje ubytovacie a stravovacie služby našej škole už niekoľko rokov. Strava je každý rok vynikajúca, nakoľko potraviny sú čerstvé z domácej farmy. Výcvik každoročne prebieha na lyžiarskom stredisku SKI TELGÁRT. Pred lyžiarskym výcvikom bolo otázne, či budú vôbec vhodné podmienky na lyžovanie, no v priebehu niekoľkých dní napadol čerstvý sneh. Zjazdovky boli výrobne upravené, počasie nám počas celého pobytu tiež prialo. Nakoľko v dnešnej dobe je šport dosť zanedbávaný, žiaci mali možnosť naučiť a zdokonaliť si lyžiarske techniky a návyky . Mimo výcviku sa žiaci vo voľnom čase venovali spoločenským hrám a na každý večer mali pripravený kultúrny program spojený s diskotékou. Počas piatich dní vznikli medzi žiakmi nové kamarátstva . Všetci sme radi, že sa nikomu nič nestalo. 

          • Vytvárali sme masky v Školskom klube detí

          • Jednou z najzábavnejších párty pre detí je karneval, pretože môžu nosiť masky. V školskom klube si deti vyrobili škrabošky, aby sme ich nespoznali. Zvieracie, pirátske, obľúbených hrdinov. Pre deti je lákadlom ak sa na istý čas môžu stáť niekým iným. Keď sú na malú chvíľu svojimi hrdinami. 

          • Tretiaci na vychádzke

          • Dňa 30. januára 2023 podnikli žiaci III. B zimnú vychádzku do okolia školy. Ich krôčiky  smerovali do niekdajších „Kochanoviec“.

            Zastavili sa pri Pamätnej tabuli s bustou Andreya Faya – (30. 5. 1786 – 26. 7. 1864) – podnikateľ, advokát a úradník. Bol zberateľom a spisovateľom rozprávok, románopiscom, dramatikom a prekladateľom, milovníkom umenia. Bol zakladateľom sporiteľní a poisťovní. Mesto Sečovce mu v roku 2015 odhalilo pamätnú tabuľu, ktorá sa nachádza na budove materskej školy na Kochanovskej ulici. Na tomto mieste kedysi stála Fáyova kúria, v ktorej sa narodil.

            Druhým zaujímavým miestom, kde sa žiaci zastavili, bola drevená zvonica, ktorá sa v súčasnosti rozozvučí už len príležitostne. Poznávací charakter tejto vychádzky umožnilo naplniť priaznivé zimné počasie.

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko J. C. Hronského 2023

          • Dňa 26. januára 2023 v Zemplínskej knižnici v Trebišove sa konalo okresné kolo    28. ročníka súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského, ktoré organizovali: Dom Matice slovenskej v Košiciach, Zemplínska knižnica v Trebišove  a Regionálny úrad školskej správy v Košiciach.

            Našu školu v okresnom kole reprezentovali 3 žiaci - víťazi školského kola:

            v I. kategórii  Ľudovít Bajus /III.B/, v II. kategórii Soňa Kešeľová /IV.C/  a v III. kategórii Timea Pristášová /VI.C/. Všetci traja súťažiaci na súťaži podali skvelé výkony. Výrazné umiestnenie  -  II. miesto získal Ľudovít Bajus a Timea Pristášová, ktorá zíslala Čestné uznanie.

            Srdečne blahoželáme!

          • VESMÍR A SLNEČNÁ SÚSTAVA

          • Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, útvar astronómie v Trebišove, v spolupráci s CVČ v Sečovciach usporiadalo dňa 20. januára 2023 pre žiakov 4. ročníkov základných škôl v meste Sečovce súťaž pod názvom „Vesmír a slnečná sústava“. Našu školu reprezentovali štyri dvojice štvrtákov. Najviac sa darilo Patrikovi Pipovi a Alexandrovi Varkondovi zo IV. C triedy, ktorí obsadili 1. miesto. Na 3. mieste sa umiestnili Timotej Virik a Matej Jakub zo IV. A triedy. Srdečne blahoželáme!