• 2 % daní pre našu školu

          • Vážení rodičia, učitelia, zamestnanci a priatelia školy,

            Rodičovské združenie pri Základnej škole, Obchodná 5 v Sečovciach je občianske združenie, ktoré je registrované ako príjemca 2% z dane z príjmu. Umožňuje nám to získať ďalšie finančné prostriedky na podporu vzdelania, športových aktivít a záujmovej činnosti našich detí. Poukázaním 2% z dane z vašich príjmov za minulý rok na účet Rodičovského združenia, môžete finančne podporiť činnosť svojich detí bez toho, aby ste niečo platili.

            Rozhodnite, či 2% z vašej dane z príjmu ponecháte štátu alebo pomôžete zlepšiť podmienky rozvoja Vašich detí. Obe potvrdené tlačivá môžete odovzdať v zalepenej obálke na vrátnici školy do 15. apríla 2023, prípadne na daňovom úrade podľa miesta trvalého bydliska do 30. apríla 2023.

          • Oznámenie o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov stravného

          •      Riaditeľ Základnej školy, Obchodná 5, Sečovce na základe Všeobecného záväzného nariadenia Mesta Sečovce (ďalej len VZN) č..10/2022, dodatok č. 3 k VZN č 2/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Sečovce oznamuje, že z dôvodu zvyšovania cien potravín a režijných nákladov na prípravu jedla, sa dňom 1. januára 2023 upravujú finančné pásma pre školské stravovanie žiakov takto:

            1. žiaci od 6 do 11 rokov - 3. finančné pásmo - 1,70 € a režijné náklady 0,20 €, spolu 1,90 € za obed
            2. žiaci od 11 do 15 rokov - 3. finančné pásmo - 1, 90 € a režijné náklady 0,20 €, spolu 2,10 € za obed

            V Sečovciach, 9. januára 2023, Mgr. Daniel Szilágyi, riaditeľ školy

          • Triedne schôdze Združenia rodičov školy

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov, dňa 12. januára 2023 sa uskutoční triedne združenie rodičov školy o 16.30 hod. v jednotlivých triedach za účasti triednych učiteľov a učiteliek. Tešíme sa na Vás !

          • Veniec plný želaní 

          •  

            Rolničky, rolničky...najkrajšie sviatky v roku sú Vianoce. O nich by sa dalo veľa rozprávať. Preto sme sa zišli v kruhu s deťmi a vymenili si priania a želania. Na náš symbolický veniec sme uložili vetvičky. Priali sme si zdravie, lásku a porozumenie.

          • Zdobenie perníkov v III.B

          • So sviatkami Vianoc sa spája množstvo tradícii a zvykov. Medzi ne patrí aj tradícia pečenia a zdobenia perníkov. Toto bohaté dedičstvo rozvíjali žiaci III. B spolu s triednou učiteľkou Mgr. Danou Hruškociovou na tvorivej dielni zdobenia perníkov dňa 21. decembra 2022. Zdobením cukrovou polevou kreslením svojich vlastných vzorov sa im podarilo vytvoriť krásne, originálne a chutné perníčky.

          • Šaliansky Maťko - 2. a 3.kategória - školské kolo

          • 21. decembra 2022 sa v priestoroch školskej knižnice konalo školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko pre žiakov 4.- 6. ročníka. Recitátori porotu zaujali výberom povestí, skvelým prednesom  a citlivým prežívaním. V II. kategórii sa na 3. mieste umiestnili 3 žiačky: Nela André (4. C), Nina Špirková (5. C), Nina Tomaščiková (4. C), na 2.mieste to bol  Jakub Korytko (5. C). Našu školu bude reprezentovať v okresnom kole Soňa Kešeľová (4. C), ktorá sa umiestnila na 1. mieste. V III. kategórii sa na 2.mieste umiestnila Nina Dankaninová (6. C)  a víťazkou tejto kategórie je Timea Pristášová, ktorá svoj recitačný talent taktiež predvedie v okresnom kole Šalianskeho Maťka. Srdečne blahoželáme! 

          • Šťastný Nový rok 2023

          • Šťastný Nový rok,

            pevný, rázny krok,

            zdravia, šťastia veľa,

            k dosiahnutiu svojho cieľa,

            pokoj, trpezlivosť, pohodu,

            žiadnu veľkú nehodu,

            k tomu veľmi veľa lásky,

            aby Vám z čela zmizli vrásky,

            by ste sa stále usmievali,

            zo života radosť mali.

             

            PF 2023