• Beseda o modelingu


          • Dňa 22. septembra 2023 sa na našej škole konala beseda so študentkou Univerzity Mateja Bela Bc. Jankou Leškaničovou. Hosťa privítala a uviedla pani učiteľka PaedDr. Jaroslava Ihnátová, a v rámci profesijného rastu mladá študentka  odpovedala na otázky. Každý deviatak stojí pred náročnou úlohou, akou je voľba strednej školy. Janka rozprávala o svojej ceste za úspechom, čo zohrávalo dôležitú úlohu pri výbere školy. Druhá polovica besedy bola zameraná na Európsky deň jazykov, na dôležitosť cudzieho jazyka v rámci témy: „Say yes to language“. Rozhovoru so študentkou sa ujala pani učiteľka Mgr. Novýkmecová. Janka si pre žiakov prichystala prezentáciu o modelingu, krajinách, ktoré navštívila vďaka nemu, o svojej práci. Aj z jej úst často krát odznelo povzbudenie ku komunikácii v cudzom jazyku, o jeho potrebe pre zaradenie sa do sveta práce a rozšírenie cestovateľských skúseností. Žiaci odchádzali z besedy motivovaní a obohatení o nové informácie. 

          • Poplatky cez systém EDUPAGE

          • Vážení rodičia, momentálne prebieha nastavovanie systému poplatkov v systéme EDUPAGE. Pokiaľ sa Vám cez aplikáciu EDUPAGE zobrazili nedoplatky resp. preplatky za minulý školský rok na účte ŠKOLSKÉHO KLUBU DETÍ, prosíme Vás o trpezlivosť. Po spracovaní údajov a nastavení účtov ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ a ZDRUŽENIE RODIČOV ŠKOLY presnou sumou, aplikácia EDUPAGE Vám bude zobrazovať dané údaje správne. ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE A TRPEZLIVOSŤ.
             

          • Plenárne a triedne schôdze Združenia rodičov

          • Riaditeľstvo Základnej školy na ulici Obchodnej 5 v Sečovciach oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že dňa 21. septembra 2023 o 16.30 hod. sa v priestoroch školskej telocvične uskutoční plenárna schôdza Združenia rodičov školy. Po jej skončení sa budú konať triedne aktívy Združenia rodičov pod vedením triednych učiteliek a učiteľov. Tešíme sa na spoločné stretnutie s Vami milí rodičia !

          • Európsky týždeň športu 2023

          • #BeActive – nielen počas tohto týždňa, ale po celý rok


            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu       a fyzickej aktivity v celej Európe. Až 40 krajín Európy oslavuje Európsky týždeň športu. Tento rok bude prebiehať už 9. ročník, hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ - činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. 

             ZŠ,  Obchodná 5, Sečovce sa do deviateho ročníka ETŠ zapojí pod názvom #BeActive na ZŠ Obchodnej. ETŠ v škole zahájime pondelok 25. 09. 2023   hodinou telesnej výchovy na 3. vyučovacej hodine. 

             Pohybové aktivity pre žiakov I. stupňa budú prebiehať popoludní od 13:00 hod..

            Pohybové aktivity pre žiakov II. stupňa budú prebiehať jeden deň – Športový deň, dňa 29.9.2023 od 8:00 hod. – 13:30 hod. (futbal, basketbal, skok z miesta, štafetový beh, prekážková dráha...), kde žiaci jednotlivých ročníkov budú zbierať body za jednotlivé športové aktivity.

            POHYBOVÉ AKTIVITY PRE ŽIAKOV I. STUPŇA

            Pondelok 25. septembra 2023  – aktivita: Hraví prváci

            Utorok 26. septembra 2023  – aktivita: Hod na cieľ, kolektívne hry    /druháci/

            Streda 27. septembra 2023  – aktivita: Štafetový beh /štvrtáci/

            Štvrtok  28. septembra 2023  – aktivita: Štipcový maratón /tretiaci/

            Piatok 29. septembra 2023  – aktivita: Bedminton /ŠKD/

          • Biela pastelka - 22. september 2023

          • Milí rodičia, zamestnanci a milé deti, na našej škole a v uliciach slovenských miest bude dňa 22. septembra 2023 prebiehať verejná zbierka Biela pastelka. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.  Vyzbierané finančné prostriedky Bielej pastelky sú použité na poskytovanie poradenstva a rehabilitácie, teda sú určené na aktivity, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného, samostatného a plnohodnotného života.  

            Zbierka sa bude konať tento piatok, 22. septembra 2023, v  priestoroch našej školy. Finančne môžete prispieť do pokladnice, s ktorou budú chodiť poverení žiaci v bielych tričkách s logom Bielej pastelky. Zbierka je dobrovoľná. Je na Vás, či sa do zbierky zapojíte a akou sumou prispejete. Za akúkoľvek finančnú podporu Vám ďakujeme. 

          • Nezabudnime .... Pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia

          • 8. septembra 2023 sa žiaci 7. až 9. ročníka pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia stretli v telocvični školy na spomienkovej udalosti Nezabudnutí susedia,. Cieľom bolo, aby si pripomenuli tragédiu holokaustu, udalosti, ktorá dala  rasovému a náboženskému prenasledovaniu Židov legálny rozmer. Stopy tejto udalosti sú aj v našom meste, kde žila početná židovská komunita. Na udalosti  sa s úctou sklonili pred silou preživších, zamysleli sa nad odvahou Slovákov a Sloveniek, ktorí riskovali vlastný život, aby pomohli prenasledovaným Židom zostať nažive. Pozvanie na túto spomienkovú udalosť prijali aj pán primátor mesta Sečovce PaedDr. Dominik Frajkor ako aj poslanec mesta Sečovce Ing. Peter Sklenčár, PhD. MBA. V prednáške doplnenej obrazovým materiálom pán Ing. Peter Sklenčár  priblížil históriu a osudy židovských rodín, ktoré žili v našom meste.

          • Ranný školský klub detí

          • Vedenie ZŠ, Obchodná 5, Sečovce oznamuje rodičom, že v školskom roku 2023 / 2024 bude „Ranný školský klub" v čase od 06:30 hod do 07:30 hod. Dieťa, ktoré navštevuje ranný školský klub detí , sa po príchode do školy prezuje a príde do rannej ŠKD (nesmie zostať vo svojej triede- z dôvodu bezpečnosti). Do rannej družiny môžu deti  prichádzať do 7:20 hod. Po tomto čase už nie je možné dať dieťa do rannej ŠKD. V prípade potreby môže dieťa prvého stupňa  počkať na vrátnici do otvorenia budovy školy. Záujemcovia môžu prihlásiť svoje dieťa do ranného školského klubu od 11. septembra 2023 do 14. septembra 2023. Zápisne lístky do ranného školského klubu budú k dispozícii na vrátnici. Upozorňujeme rodičov, že z kapacitných dôvodov je možné prijať do ranného školského klubu maximálne 26 detí.

            Prevádzka ranného klubu je od 6:30 hod. do 7:30 hod.

            1. Nástup vychovávateľky ŠKD je o 6:30 hod.

            3. Prácu vykonáva jedna vychovávateľka podľa týždenného úväzku.

            4. Program rannej činnosti je nasledovný:

            a) 6:30 hod. – 7:15 hod. schádzanie detí, písomný záznam prichádzajúcich detí

            b) 6:30 hod. – 7:25 hod. samoobslužné  činnosti, stolové hry, hry v miestnosti

            c) 7:25 hod. – 7:30 hod. samoobslužné činnosti, poriadok v triede, odchod detí do svojich tried

          • Vzdelávacie poukazy pre žiakov

          • Vážení rodičia, dnes 11. septembra 2023 boli vydané žiakom vzdelávacie poukazy. Žiadame Vás podpísaný vzdelávací poukaz vrátiť triednemu učiteľovi najneskôr do 18. septembra 2023. V prípade, že vzdelávací poukaz ste sa rozhodli odovzdať inej organizácii, nie našej škole, oznámte túto skutočnosť triednemu učiteľovi a škola Vám vydá nový vzdelávací poukaz. Ďakujeme za pochopenie.

          • NEZABUDNUTÍ SUSEDIA

          • V piatok 8. septembra 2023 o 10.00 hod. sa v školskej telocvični uskutoční pre žiakov 7. až 9. ročníka celoslovenská spomienková tryzna NEZABUDNUTÍ SUSEDIA pri príležitosti DŇA OBETÍ HOLOKAUSTU A RASOVÉHO NÁSILIA. Zaznejú príhovory LADISLAVA WELWARDA - muža, ktorý prežil holokaust, emeritného arcibiskupa RÓBERTA BEZÁKA, rabína M. B. KAPUSTINA. Pamiatku obetí holokaustu si uctíme aj minútou ticha.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023 / 2024 minulosťou

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023 / 2024 sa uskutočnilo na hádzanárskom ihrisku. Po štátnej hymne Slovenskej republiky sa k žiakom, k zamestnacom a prítomným rodičom prihovoril riaditeľ školy pán Daniel Szilágyi. Vo "veľkej škole" privítal našich nových prváčikov, prihovoril sa aj k deviatakom, pre ktorých je tento rok výnimočný - posledný na našej škole. Od zástupkýň pani Ľubomíry Vargovej a Renáty Strapoňovej sa žiaci dozvedeli mená svojich triednych učiteliek a učiteľov. Takisto prváci spoznali svoje nové pani učiteľky. Žiaci sa od triednych učiteliek a učiteľov rozišli dozvedeli ďalšie informácie k novému školskému roku 2023 / 2024.