• MODRÝ GOMBÍK 2023 - poďakovanie

          • Ďakujeme za podporu každému z Vás,  ktorí sa zapojili do zbierky MODRÝ GOMBÍK 2023. Spoločne sa nám tohto roku podarilo vyzbierať sumu 223,70 €.Ďakujeme!

          • Zavítala k nám Coco Chanel

          • Dňa 23. mája 2023 sa v našej škole v rámci anglického jazyka konala akcia Svet módy a Coco Chanel. Žiakov čakala prezentácia o móde, živote Coco Chanel a módnych štýloch. Mali možnosť spoznať retro štýl, viktoriánsky štýl a vychutnať si 90. roky. Samozrejmosťou bola aj súčasná móda v podobe minimalistického štýlu, gotiky, športového a street štýlu. Akciou nás sprevádzali moderátorky (žiačky 8. B triedy) Leona Kotľárová a Sarah Hudacká. So životom Coco Chanel nás oboznámila  Dorota Jenčová zo 7. C triedy. Žiaci si mohli vyskúšať vône od jednotlivých dizajnérov, a taktiež prezrieť kútik venovaný Coco Chanel. Vystavené figuríny oblečené v kroji, ´Dior´ šatách a viktoriánskom štýle komentovala žiačka Zlatica Astrabová z triedy 8. A. V druhej časti hodiny na žiakov čakala vytúžená módna prehliadka jednotlivých štýlov, kde sa prezentovali žiaci siedmych a ôsmych ročníkov. V záverečnej aktivite „uhádni štýl“ žiaci hádali štýly, ktoré im prezentovali modeli a modelky. Akcia sa tešila veľkému úspechu. Deťom sa páčili „živé modely“, najmä gotický, retro a vojenský a samozrejme veľkým potleskom boli odmenení aj žiaci odetí v športovom štýle, ktorí si to na  móle maximálne užívali. Chceme sa poďakovať našim moderátorkám, účinkujúcim a p. asistentke Kamile Jenčovej za výpomoc a fotografovanie a pevne veríme, že takýchto príjemných zážitkov bude viac.

          • Medzinárodný deň mlieka

          • Výživový prínos mlieka a mliečnych výrobkov pre zdravú výživu ľudí opakovane potvrdzujú odborníci na výživu po celom svete. Nečudo, že mlieku je venovaný Medzinárodný deň mlieka.

            V našej škole sme si ho pripomenuli 16.5.2023 rozhlasovou reláciou zameranou na výživovú hodnotu mlieka a mliečnych výrobkov, ktorú vysielali žiaci III.B a ponukou mliečnej desiaty – mliečnej krupičky s dvoma príchuťami. Aký bol záujem? Spolu si žiaci objednali 357 kusov mliečnej krupičky, z toho žiaci I. stupňa 204 kusov, žiaci II. stupňa 153 kusov.

            Veríme, že pokiaľ nemáte intoleranciu na mlieko, tak túto zdraviu prospešnú potravinu zaradíte do svojho jedálneho lístka čo najčastejšie, aby  sa stala  každodennou súčasťou  vášho života.

          • Výsledky súťaže „Skáčeme pre zdravie“

          • Najlepší skokani v rámci ročníkov:

            1. ročník – I.A Mário Korytko 134 skokov

            2. ročník – II.B Amália Briňarská 137 skokov

            3. ročník – III.B Karin Korytková 125 skokov

            4. ročník – IV.A Dávid Žadanský 140 skokov

             

            Najlepšia trieda v rámci I. stupňa:

                 IV.A

            Najlepší skokani v rámci 1. stupňa:

            1. miesto -  Dávid Žadanský IV.A – 140 skokov/min.
            2. miesto -  Amália Briňarská II.B – 137 skokov/min.
            3. miesto -  Mário Korytko I.A – 134 skokov/min.                                                   
            4. miesto – Karin Korytková III.B – 125 skokov/min. Barbora Korytková IV.C – 125 skokov /min.
            5. miesto – Ladislav Slota II.C – 111 skokov/min.
          • Mamka, mami, mamička, dám Ti pusu na líčka...

          • „Moja mamka má najradšej kolienka s mäskom. Moja mamina rada spí. Moja mama  krásne spieva. S mojou mamkou je nám dobre. Moja mamička sa so mnou jaší.“ povedali „ŽABIATKA z I. C, keď im pripravovali darček k sviatku. Tešili sa, kreslili, spievali, recitovali, tancovali, čítali pre radosť mamkám v školskej i mestskej knižnici.

                  „... a z lásky k Tvojmu sviatku Ti darujem i srdiečko na pamiatku.“

                 Aktivity si pripravili s triednou učiteľkou i pani vychovávateľkou.

          • Srdce pre mamu

          • Pri  príležitosti Dňa matiek vyrobili žiaci III.B pre svoju mamičku papierové srdce ako symbol ich lásky, úcty a poďakovania. Veríme, že srdiečko a prednes básne  potešil i srdce každej mamičky.

          • Deň matiek v ŠKD

          •       Vy ste obdarovali svoju mamičku? Každý rok, druhú májovu nedeľu oslavujeme Deň matiek. S detmi sme vyrábali darčeky, prekvapenia a vraj nie jedna slza sa tísla mamkám do oka.  O to väčšiu radosť mali deti keď pripravujú prekvapenie z lásky. Čo viac poteši ako darček zhotovený z lásky, rukami naších ( vaších) detí.        

          • Slávik Slovenska - okresné kolo

          • Deň 10. máj sa v Centre voľného času v Trebišove niesol v znamení spevu a hudby, keď sa milovníci folklóru stretli na okresnej súťaži „Slávik Slovenska 2023“. Našich žiakov na akordeóne sprevádzal pán učiteľ Ján Urban zo Základnej umeleckej školy v Sečovciach. Speváci ničím nezaostávali za rovesníkmi z ostatných škôl, čo potvrdilo aj krásne umiestnenie vo všetkých troch kategóriách. V 1. kategórii (1. - 3. ročník) Veronika Chromišinová (III. A) obhájila 1. miesto a tak isto 1. miesto obsadil Jakub Korytko (V. C) v 2. kategórii (4. - 6.ročník). Títo víťazi zároveň postupujú na krajské kolo. Úspešné miesto získal aj Adam Korytko (VII. C), ktorý sa umiestnil na 2. mieste v 2. kategórii (7. - 9. ročník). Našim reprezentantom ďakujeme, že ste nám ukázali Vaše umenie a postupujúcim prajeme veľa síl a pevných hlasiviek.

          • Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2023

          • Milí rodičia, zamestnanci a milé deti, na našej škole bude dňa 17. mája 2023 prebiehať zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2023. Zbierka je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré sa trápia a aj my môžeme byť ich nádejou. UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pracovníci pracujú deň čo deň, aby pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Počas týchto ťažkých chvíľ stoja odborné tímy pri deťoch a prinášajú im pomoc prostredníctvom programov psychosociálnej pomoci. Ochraňujú ich práva, zabezpečujú pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, lieky, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál. Pomôcť môžeme aj my. Aj malý príspevok do zbierky MODRÝ GOMBÍK 2023 pomáha vrátiť deťom na tváričky úsmev.  

            Ako môžem podporiť zbierku Modrý gombík ? 

            Dobrovoľná zbierka bude na našej škole, Obchodná 5 Sečovce, prebiehať v stredu 17. mája 2023. Zbierka je dobrovoľná. Je na vás, či sa do zbierky zapojíte a akou sumou prispejete. Zbierka sa bude konať v priestoroch našej školy. Finančne môžete prispieť do pokladnice, s ktorou budú chodiť poverení žiaci v modrých tričkách s logom Modrý gombík. Podporiť zbierku môžete taktiež aj na stránke www.modrygombik.sk Za akúkoľvek pomoc od Vás vopred ďakujeme.  

          • Skáčeme pre zdravie

          • Radi športujete? Zvládnete niekoľko preskokov cez švihadlo? Tak príďte medzi nás a urobte niečo pre svoje zdravie. V tomto školskom roku organizujeme  7. ročník súťaže Skáčeme pre zdravie dňa 17. mája 2023 o 13.00 hod.. Prihlásiť sa môžete do 16. mája 2023 u svojho triedneho učiteľa.

          • Zelená je tráva, futbal to je hra ...

          • Dňa 18. apríla 2023 sa na futbalovom ihrisku Slavoj Trebišov uskutočnilo okresné kolo Školský pohár SFZ  malom futbale mladších žiačok. Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev a naše žiačky sa umiestnili na peknom 3. mieste s rovnakým počtom bodov ako víťaz, v náš neprospech rozhodlo skóre zo vzájomných zápasov družstiev na 1. až 3. mieste. Srdečne blahoželáme!

            Dňa 3. 5. 2023 sa na futbalovom ihrisku Slavoj Trebišov uskutočnilo okresné kolo v malom futbale zmiešaných družstiev  Mc Donald´s Cup žiakov 1. - 4. ročníka Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev a naši žiaci sa umiestnili na peknom 2. mieste. Odmenou im bola spoločná fotografia s hráčmi II. ligového Slavoja Trebišov. Srdečne blahoželáme!

          • Stavanie mája v ŠKD

          • Mesiac máj sa spája s láskou. Májová čerstvo zazelenaná príroda evokuje mladosť, sviežosť a energiu. Slovenským zvykom už od stredoveku bolo, že chlapci, ktorým sa páčilo nejaké dievča, stavali pred dom svojej vyvolenej strom ozdobený pestrofarebnými stuhami a papierikmi – máj. Ale nešlo vždy iba o lásku a prejavenie náklonnosti, máje si ľudia pred svoje domy stavali aj ako ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Poľnohospodárom zas mala priniesť májová zeleň dobrú úrodu. Máj je niekoľko metrov vysoký strom, väčšinou ide o jedľu, smrek alebo brezu. Táto tradícia bola sprevádzaná spevom a tancom, ktorý oslavoval nielen zrod novej lásky, ale aj definitívne víťazstvo jari nad zimou. Hovorí sa, že iný kraj, iný mrav, a preto sa táto tradícia líšila v každom kúte Slovenska. Všade však bola májová tradícia spojená s bujarou oslavou, takzvaným majálesom.

          • Deň Zeme v ŠKD

          • Každoročne si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Je to deň venovaný Zemi. S deťmi sme sa rozprávali o tom, aký vplyv majú ľudia na životné prostredie, ako aj o možných riešeniach, ako zabrániť znečisteniu. Naša planéta je na tom zle, ale ak každý začne malou troškou, či vo väčšej miere podnikať  aktivity na jej udržanie a záchranu, určite je to lepšie ako nerobiť nič. Ďakujeme

          • Medzinárodný deň mlieka

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa mlieka ponúkame žiakom školy na deň 16. mája 2023 objednávku mliečnej desiaty:

            1. Mliečnu krupičku  - príchuť jablčno-banánové pyré, cena 0,90€

            2. Mliečnu krupičku  - príchuť jablčno-jahodové pyré, cena 0,90€

            Záujem je potrebné nahlásiť triednemu učiteľovi najneskôr do 9. mája 2023.

          • Slávik Slovenska 2023 - školské kolo

          • V dňoch 19. apríla a 24. apríla 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023. V I. kategórii (1. - 3. roč.) sa zúčastnilo jedenásť súťažiacich. Do poroty nám ako predsedníčka opakovane prijala pozvanie p. Mgr. M. Lehončáková, p. V. Benedeková, ktorá vedie DFS Pávička v Sečovciach, a pani zástupkyňa Mgr. Ľubomíra Vargová. Naša odborná porota vyzdvihla snaživosť všetkých účinkujúcich. Pani predsedníčka zhodnotila všetky pozitíva a negatíva súťažiacich, a aj to, v čom sa majú zlepšiť. Porota rozhodla nasledovne: I. miesto získala žiačka III. A triedy Veronika Chromišinová pod vedením Mgr. Dagmar Puškášovej. II. miesto získala žiačka II. A triedy Anna Benedeková pod vedením Mgr. Daniely Jenčovej a dve tretie miesta získali Sára Sokoliová z III. A a žiačka II. C triedy Slávka Jenčíková. Ostatní účinkujúci boli v zastúpení z tried I. C, II. C a III. B. Pre II. kategóriu (4. a 5.roč) a III. kategóriu (7. - 9. roč.) porotu tvorili: PaedDr. Jaroslava Ihnátová ako predsedníčka poroty, Mgr. Lenka Lecáková a RNDr. Anna Mražíková, PhD. V II. kategórii získali I. miesto Jakub Korytko (V. C), II. miesto Marek Čirip (V. C), III. miesto Timea Antolíková zo IV. C triedy. Za III. kategóriu súťažili Adam Korytko zo VII. C triedy, ktorý sa umiestnil na I. miesteII. miesto získala Timea Pavučková zo VI. A triedy. Všetkým žiakom blahoželáme a postupujúcim prajeme veľa úspechov aj v okresnom kole. Porote veľmi pekne ďakujeme za účasť. Veríme, že aj v budúcom roku sa stretneme v takom hojnom počte žiakov.